Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Με τις δικές μου δύο ρόδες - With My Own Two Wheels

Για πολλούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους το ποδήλατο είναι μια επιλογή. Ένα ακριβό παιχνίδι. Ένας οικολογικά ευαίσθητος τρόπος μετακίνησης. Για αμέτρητους άλλους σε όλο τον πλανήτη, είναι πολύ περισσότερα.

Για τον Fred, έναν εργαζόμενος στον τομέα της υγείας στη Ζάμπια, το ποδήλατο είναι ένα μέσο για να φθάνει σε διπλάσιο αριθμό ασθενών. Για την Bharati, μια έφηβη στην Ινδία, παρέχει πρόσβαση στην εκπαίδευση. Για την Mirriam, μια ανάπηρη γυναίκα στην Γκάνα, που εργάζεται στα ποδήλατα, είναι μια απόδραση από το στίγμα που συνδέεται με τα άτομα με αναπηρία στην κοινότητά της. Για τον Carlos, έναν αγρότη στη Γουατεμάλα, η ενέργεια των πεντάλ είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει τους γείτονές να μειώσουν τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Για τον Sharkey, ένα νεαρό άνδρα στην Καλιφόρνια, το ποδήλατο είναι μια διαφυγή από τις συμμορίες που περιλαμβάνουν πολλούς από τους συνομηλίκους του.

Η ταινία "Οι δικές μου δύο ρόδες" συνυφαίνει τις εμπειρίες αυτών των πέντε ατόμων σε μια ενιαία ιστορία για το πώς το ποδήλατο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο - μία πεταλιά την φορά.
Σύνδεσμος

With My Own Two Wheels Trailer from Jacob SB on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου