Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Γύρος της Κύπρου 23-25 Μαρτίου 2012

Μεγάλο ποδηλατικό γεγονός στην Κύπρο

Ο»Γύρος της Κύπρος» είναι μια μεγάλης κλίμακας διεθνής cyclosportive εκδήλωση στη Κυπριακή Δημοκρατία. Μια πρόκληση αντοχής σε πολλαπλά στάδια σε πνεύμα παρόμοιο με εκείνο του «Tour de France» αλλά ανοικτή τόσο σε ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες ποδηλάτες. Η διοργάνωση του «Γύρου της Κύπρου 2012″ έχει ως στόχο, εκτός από τις τοπικές συμμετοχές να ενθαρρύνει ποδηλάτες από διάφορες χώρες να ζήσουν το πάθος τους εκτός της χώρας τους και να μπορέσουν να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες, τόσο όσον αφορά τον αθλητισμό όπως και τον πολιτισμό.

Η πρώτη παρόμοια διοργάνωση έγινε το 2005, όταν μια ομάδαντόπιων ποδηλατιστών, λάτρεις του ποδηλάτου, διοργάνωσε ένα τριήμερο, 350 χιλιόμετραβόλτα στο νησί. Το 2006, η εκδήλωση έγινε μέρος του ετήσιου ημερολογίου τουΟμίλου Ποδηλατοκίνηση, της μεγαλύτερης ποδηλατικής οργάνωσης του τόπου. Το 2010 περισσότεροι από 100 ποδηλάτες συμμετείχαν σε ένα 4 ήμερο γύρο των 400 χιλιομέτρων ο οποίος πραγματοποιήθηκε κάτω από την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού Συγκοινωνιών και Έργων και έτυχε της υποστήριξης της αστυνομία της Κύπρου, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, του ΟΠΑΠ και μια σειράς από Δήμους και κοινοτικές αρχές.
Ο «Γύρος της Κύπρου 2012″ θα διεξαχθεί από τις 23-25 Μαρτίου και θα είναι ανοικτός σε συμμετοχές από όλες τις χώρες. Θα υπάρχουν δύο ομάδες ποδηλατιστών.Η ομάδα Α θα αποτελείται από ελίτ αναβάτες και θα ολοκληρώσει την απόσταση των περίπου 300 χιλιόμετρων με αγωνιστικό χαρακτήρα, με τμήματα χρονομέτρησης όπου οιποδηλατιστές μπορούν να ανταγωνιστούν για μια κίτρινη ή πράσινη ή κόκκινηφανέλα και βραβεία. Η ομάδα Β θα αποτελείται από ερασιτέχνες ποδηλατιστές που θα κάνουν την ίδια διαδρομή σε χαμηλότερες ταχύτητες χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και χωρίς χρονομέτρηση ή πίεση χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση οι ποδηλατιστές έχουν την επιλογή να καλύπτουν επιλεκτικά κομμάτιατης διαδρομής και να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα υποστήριξης όταν το επιθυμούν. Κάθε στάδιο θα διέρχεται μέσα από πανέμορφατοπία με τμήματα αναρρίχησης στην Οροσειρά του Τροόδους αλλά και κατά μήκοςενός αριθμού παράκτιων διαδρομών. Υπάρχουν επίσης τμήματα με διαδρομές μέσα απόπόλεις και γραφικά χωριά. Ολόκληρη η διαδρομή θα υποστηρίζεται πλήρως.

Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tourofcyprus.com όπου μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση.

Στόχοι του μεγάλουαυτού ποδηλατικού γεγονότος είναι:

* Να φέρει τόσο του επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες ποδηλάτες και ομάδεςστη Κύπρο για να συμμετάσχουν σε ένα παγκοσμίου επιπέδου ποδηλατικό γεγονόςπολλαπλών σταδίων.
* Να εγκαθιδρύσει, με την πάροδο του χρόνου, τον «Γύρο της Κύπρου» σαν την μεγαλύτερη και σημαντικότερηδιοργάνωση τύπου cyclosportive.
* Να προωθήσει την Κύπρο σε όλο τον κόσμο σαν προορισμότουριστικής ποδηλασίας και να φέρει το νησί πιο κοντά στη διεθνή ποδηλατική σκηνή.
* Να αυξήσει την ευαισθητοποίηση στη Κύπρο και σε όλη τηνΕυρώπη σχετικά με τα οικολογικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά οφέλη τηςποδηλασίας αλλά και το όφελος για την υγεία.
* Να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και θεατές ναεκτιμήσουν την ομορφιά, την κουζίνα και φιλοξενία της Κύπρου.
* Να επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη για αύξηση τηςοδικής ασφάλειας και για το «μερίδιο του δρόμου» που δικαιούται οποδηλάτης.
* Να δώσει μια εξαιρετική ευκαιρία σε ποδηλάτες από τηνΕυρώπη και όλο τον κόσμο να συναναστραφούν μεταξύ τους και νακάνουν φίλους και γνωριμίες.
* Να προωθήσει τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που συμμετέχουνκαι να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
* Να προωθήσει όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης.


http://www.bncycling.com/2012/01/10/tourcyprus2012/#more-7065

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου