Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η Νέα Υόρκη στα βήματα του Λονδίνου. Μεγάλος χορηγός του συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων η CitiBank.Το σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων που σχεδιάζει η Νέα Υόρκη θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον πλανήτη και φιλοδοξεί να γίνει και ένα από τα πιο επιτυχημένα.
Το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων θα αποτελείται από 10.000 ποδήλατα δημόσιας χρήσης και από 600 σταθμούς αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων κατανεμημένους σε ολόκληρη την πόλη. Μπορεί το σύστημα να αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το καλοκαίρι του 2012 και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ένα χρόνο αργότερα, ωστόσο πρόσφατα απέκτησε όνομα. Θα ονομάζεται "citibikes" από το όνομα του μεγάλου χορηγού, της Citibank. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bloomberg, ακολουθώντας το παράδειγμα του δημάρχου του Λονδίνου Boris, έκανε διαπραγματεύσεις με αρκετές ενδιαφερόμενες εταιρίες ώστε να παραχωρήσει τελικά το δικαίωμα σταθμών και ποδηλάτων στον όμιλο Citigroup. Το τίμημα για την αναγραφή του ονόματος σε σταθμούς και ποδήλατα καθώς και για την ονομασία του συστήματος για 4 έτη ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσό των 41 εκ $. Αντίστοιχο ποςσό είχε δώσει και η τράπεζα Barclays στο Λονδίνο για να πάρει την χορηγία των 6.000 ποδηλάτων για 5 έτη έναντι 25 εκ. στερλίνων.

To σύστημα προβλέπει την εγγραφή συνδρομητών έναντι ετήσιου τιμήματος 95$ οι οποίοι θα έχουν δωρεάν χρόνο χρήσης τα 45 πρώτα λεπτά κάθε μίσθωσης. Επίσης προβλέπει ημερήσιες και εβδομαδιαίες μισθώσεις με βασικό τίμημα 9.95$ και 25$ αντίστοιχα και τα πρώτα 30 λεπτά χρήσης δωρεάν.

Στο σύστημα εκτός από την Citibank χορηγός είναι και η Mastercard η οποία και προωθεί την χρήση των καρτών της για ενοικίαση των ποδηλάτων δίνοντας το ποσό των 6 εκ $.

Όπως φαίνεται και από τα παραπάνω παρατηρείται εντυπωσιακό ενδιαφέρον για χορηγίες σε συστήματα μίσθωσης ποδηλάτων όχι μόνο ως μέσο προβολής αλλά και επίδειξης οικολογικής και ενναλακτικής ταυτότητας.

Αναμένουμε με χαρά ανάλογες πρωτοβουλίες και στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου