Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινά το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στην Κομοτηνή με την υποστήριξη του ΟΤΕ COSMOTE


Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου ξεκινά την επίσημη λειτουργία του το αυτοματοποιημένο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων του Δήμου Κομοτηνής που θα υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ του ΟΤΕ COSMOTE. Τα εγκαίνια του συστήματος θα πραγματοποιηθούν στις 18:00 το απόγευμα στο Πάρκο Περιφέρειας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κύριο Γιώργο Πετρίδη. Κατά την επίσημη έναρξη του συστήματος θα πραγματοποιηθούν από τις ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ παράλληλες εκδηλώσεις σωματομέτρησης για προσδιορισμό της κατάλληλης θέσης στο ποδήλατο καθώς και ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης. 

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κομοτηνής θα έχουν την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε 60 ποδήλατα που θα είναι κατανεμημένα σε 6 σταθμούς και θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. 

Οι σταθμοί ενοικίασης βρίσκονται στα σημεία : 
  • Πλατεία Ζυμβρακάκη
  • Δημοτικό Πάρκο Κομοτηνής
  • Πάρκο Περιφέρειας 
  • Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής
  • Αγία Βαρβάρα
  • Εμπορικό Κέντρο Cosmopolis 

Για την χρήση των ποδηλάτων, απαιτείται η ηλεκτρονική συνδρομητική κάρτα του συστήματος η οποία θα πρέπει να «γεμίζει» με χρόνο χρήσης. Οι ενδιαφερόμενοι από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου θα μπορούν να προμηθεύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής ( ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΖΥΗΝΟΥ 1) την κάρτα χωρίς χρέωση. Η ετήσια συνδρομή κοστίζει 20 Ευρώ ενώ η χρέωση την πρώτη μισή ώρα ποδηλασίας είναι δωρεάν. Για τα επόμενα ημίωρα η χρέωση ανέρχεται σε 50 λεπτά (1 ευρώ / ώρα). 

Οι εταιρείες ΟΤΕ και COSMOTE στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ που υλοποιούν, υποστηρίζουν το αυτοματοποιημένο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων του Δήμου Κομοτηνής διασφαλίζοντας την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του, με στόχο να εντάξουν τη χρήση του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων για τα δημόσια ποδήλατα είναι μεγάλο και η έναρξη του συστήματος αναμένεται με ενθουσιασμό από μεγάλη μερίδα κατοίκων και επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου