Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Οικογένεια Ελλήνων κάνει το γύρο της Αυστραλίας με… ποδήλατο!


Με «οδηγό» την αναζήτηση για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, με αγάπη για τους ανθρώπους και τη φύση και σε πείσμα συγγενών και φίλων που θεωρούσαν πως στην Ελλάδα της κρίσης τέτοιου είδους εγχειρήματα είναι... παράτολμα, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα κάνει εδώ και σχεδόν δυο μήνες το γύρο της Αυστραλίας με ποδήλατο. Και, μάλιστα, ο Δημήτρης και η Άννα Μοσχονή δεν είναι μόνοι, αλλά έχουν για παρέα την πεντάχρονη κόρη τους Αφροδίτη.

Το ζευγάρι και η μικρή Αφροδίτη έφτασαν στην Αυστραλία τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με τα δυο τους ποδήλατα, σκηνές και όλα όσα χρειάζεται ένα μικρό, «κινούμενο» νοικοκυριό. Στη διάρκεια των περίπου δύο μηνών που ήταν ήδη στον δρόμο, όταν συνάντησαν τη δημοσιογράφο της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» Maja Jovic, έχοντας διανύσει 1600χλμ. με τα ποδήλατά τους, πολλοί ήταν εκείνοι που τους σταματούσαν στον δρόμο για να φωτογραφηθούν μαζί τους και να τους εκφράσουν τον θαυμασμό τους για την απόφασή τους να γυρίσουν την Αυστραλία με ποδήλατο και, μάλιστα, μαζί με την πεντάχρονη κόρη τους.

Ένας από τους λόγους που το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι, παρά τα ανάμεικτα συναισθήματα και τον φόβο συγγενών και φίλων, ήταν η προσπάθειά τους ν' ακολουθήσουν έναν εναλλακτικό και πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Με λιγότερη ενέργεια, μικρότερη σπατάλη χρημάτων και περιορισμένη χρήση αυτοκινήτου.

Ταξιδεύοντας με το ποδήλατο, η Άντα, ο Δημήτρης και η Αφροδίτη είχαν την ευκαιρία να δουν την Αυστραλία υπό ένα τελείως διαφορετικό πρίσμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι, όπως λένε, ότι έμαθαν πως όπου κι αν πας, «κουβαλάς» τον εαυτό σου, αλλά μαθαίνεις επίσης πολλά περισσότερα για τον εσωτερικό σου εαυτό. Και συνειδητοποιείς ότι οι άνθρωποι, παντού, είναι ίδιοι, τονίζουν.

Πηγή:
http://gr.news.yahoo.com
http://www.mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου