Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κερατσίνι – Δραπετσώνα - Έναρξη του συστήματος δημοτικών ποδηλάτων με δωρεάν διανομή καρτών


Μετά από αρκετές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα κάνουν την επίσημη εμφάνιση τους τις επόμενες ημέρες στους σταθμούς ενοικίασης. Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 18.00 μμ. από τον Δήμαρχο, Λουκά Τζανή στον σταθμό της Πλατείας Λαού. Η δημοτική αρχή καλεί όλους τους πολίτες, νέους και μεγαλύτερους, να αγκαλιάσουν το ποδήλατο και να περιφρουρήσουν την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος. 

Τα ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα σε όλους, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου, αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν και να το επιστρέψουν στην συνέχεια σε κάποιον από τους σταθμούς. Η χρήση του συστήματος θα γίνεται με ειδική ηλεκτρονική κάρτα που θα προμηθεύονται οι πολίτες από τον Δήμο ή από την ιστοσελίδα του συστήματος στην διεύθυνση http://keratsini-drapetsona.easybike.gr. Πληροφορίες για την τιμολογιακή πολιτική και ενημέρωση για την διαθεσιμότητα των ποδηλάτων στους σταθμούς σε πραγματικό χρόνο παρέχονται στην ιστοσελίδα του συστήματος http://keratsini-drapetsona.easybike.gr

Με σκοπό την γνωριμία των χρηστών με το σύστημα, ο Δήμος θα προσφέρει στους 100 πρώτους ενδιαφερόμενους μια ηλεκτρονική κάρτα πρόσβασης με δωρεάν ετήσια συνδρομή. Για να έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων και να είστε στους πρώτους εκατό χρήστες που θα αποκτήσουν δωρεάν την ηλεκτρονική κάρτα πρόσβασης, καλέστε και δηλώστε το όνομα σας στα παρακάτω τηλέφωνα κ. Παπακώστας Γιώργος 6942802090 και κ. Λυκουσάς Αλέκος 6909862506.

Επιπλέον άλλες 100 ηλεκτρονικές κάρτες πρόσβασης θα δοθούν δωρεάν σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μετά από αίτηση τους στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και σύμφωνα με οικονομικά κριτήρια. Σχετικές πληροφορίες στα τηλ.2104630144-145.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου