Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Οι Σπέτσες υποδέχθηκαν για δεύτερη φορά τον θεσμό του Tweed Run

Πανέμορφα κλασικά ποδήλατα και tweed εντυπωσιακές παρουσίες παρέλασαν και πάλι στο κοσμοπολίτικο νησί.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο Tweed Run στις Σπέτσες από το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου και χρυσό χορηγό το Hendrick’s Gin.

Η ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση του κόσμου σε σύγκριση με το πρώτο event του Νοεμβρίου αποδεικνύει ότι αυτή η τόσο ιδιαίτερη και πρωτότυπη πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε ακόμα πιο θερμά αυτή τη φορά από το κοινό. Πλήθος συμμετεχόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήρθαν πλήρως οργανωμένοι με ακόμη πιο εντυπωσιακά κλασικά ποδήλατα και ”Tweed” εμφανίσεις, συνθέτοντας εικόνες εμπνευσμένες από αλλοτινές εποχές.



Ξεκινώντας το ηλιόλουστο πρωί του Σάββατου, οι συμμετέχοντες άρχισαν να συρρέουν στο Poseidonion Grand Hotel για το καθιερωμένο moustache grooming από την ομάδα του 1900 The Barber Shop, την περιποίηση παπουτσιών από την ομάδα του Τακούνι Star αλλά και το Ladies Beauty Parlor by Hendrick’s Gin από την Dazzlin’ Gal. Από τις εντυπωσιακές παρουσίες δεν έλειπαν φυσικά οι κομψές κάπες των κυριών, τα χαρακτηριστικά γιλέκα, τα παπιγιόν και οι γραβάτες με ρίγες, με το Tweed ύφασμα να κλέβει την παράσταση σε σακάκια και παντελόνια. Υπέροχα κλασικά ποδήλατα που δημιουργήθηκαν πολλές δεκαετίες πριν έκαναν την εμφάνιση τους κερδίζοντας τις εντυπώσεις.


Η χαλαρή ποδηλατική βόλτα ξεκίνησε με προορισμό την Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών όπου στον προαύλιο χώρο της, περιτριγυρισμένο από κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής, έγινε η στάση για ζεστό τσάι από την Dilmah, συνοδευτικά βουτήματα και για το κυνήγι θησαυρού. Σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τον ανοιξιάτικο ήλιο, ενώ οι πιο θαρραλέοι αναζητούσαν παράλληλα τις απαντήσεις για το κυνήγι του θησαυρού.


Η ποδηλατάδα συνεχίστηκε με κατεύθυνση προς την περιοχή του Φάρου, όπου εκεί η υπέροχη θέα στον Αργοσαρωνικό σε συνδυασμό με τα στρωμένα τραπεζομάντηλα στην ύπαιθρο κάτω από τα πανέμορφα πεύκα, οι λαχταριστές νοστιμιές στα πρότυπα των Βρετανικών πικ νικ με σνακ όπως cucumber sandwiches, πατατοσαλάτα με English mustard, falafel scotch eggs και άλλα πολλά από τον σεφ του ξενοδοχείου Σταμάτη Μαρμαρινό, τα απολαυστικά Hendrick’s Gin cocktails, τα παραδοσιακά εδέσματα όπως λουκουμάδες και οι μοναδικοί Jazz ήχοι, δημιούργησαν συνολικά ένα μαγευτικό σκηνικό που εκλείπει από την καθημερινότητα μας.

Οι εκδηλώσεις του event συνεχίστηκαν με το vintage beauty pageant στο lobby του Poseidonion Grand Hotel με την κριτική επιτροπή να αποτελείται από τον εμπνευστή του Tweed Run Ted Young – Ing, την διευθύντρια σύνταξης του Ladylike.gr Νίκη Χάγια, τον δημοσιογράφο του Madamefigaro.gr Γαβριήλ Νικολαϊδη, την Brand Manager της Άμβυξ Α.Ε. Θεοδώρα Ανδρεοπούλου και τον Creative Director Πάνο Ρήγα. Σε εύθυμο κλίμα παρουσιάστηκαν οι συμμετέχοντες όπου κρίθηκαν για τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Στο τέλος των καλλιστείων ακολούθησε η βράβευση για την “Καλύτερη Ενδυμασία Ανδρών” και “Καλύτερη Ενδυμασία Γυναικών”, για το κυνήγι του θησαυρού αλλά και 2 βραβεία έκπληξη όπως για την πιο “Passionate Εμφάνιση” αλλά και για την “Εμφάνιση που ξεχώρισε”.

Το βράδυ ακολούθησε το υπέροχο cocktail party που ανέλαβε το Hendrick’s Gin στο σαλόνι του ξενοδοχείου, με την μπάντα του Johnny Vavouras & The Cadillacs να παρασύρει τον κόσμο σε ατελείωτο χορό. Την Κυριακή, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν brunch στο Poseidonion Grand Hotel και ακολούθησε η απονομή των βραβείων για τα ποδήλατα στην πλατεία Ποσειδωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου