Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Τρεις ημέρες γεμάτες ποδήλατο στο κέντρο της πόλης


Η ​​έκτη διοργάνωση του Athens Bike Festival στο κέντρο της πόλης συμπίπτει με μια εποχή που χαρακτηρίζεται από αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες. Οι εισαγωγές δύσκολες έως αδύνατες, η ψυχολογία των καταναλωτών πεσμένη, οι εκλογές δείχνουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Κι όμως, η πεποίθηση πως το ποδήλατο θα μπορούσε να αποτελέσει την πιο απλή λύση σε μερικά από τα πιο περίπλοκα προβλήματα των πόλεων βρίσκει την έκφρασή της στη διοργάνωση ενός φεστιβάλ ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Στόχος του Athens Bike Festival –το οποίο παραδοσιακά διοργανώνεται στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας– είναι να προσφέρει στους πολίτες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του ποδηλάτου. Στις τρεις ημέρες του φεστιβάλ –το οποίο έχει δωρεάν είσοδο– οι επισκέπτες μπορούν να δουν νέα μοντέλα, τις εξελίξεις στα ποδήλατα πόλης, δρόμου, βουνού και ηλεκτρικά, να βρουν αξεσουάρ και εξοπλισμό που θα κάνει τη ζωή τους στο ποδήλατο πιο εύκολη και να αποκτήσουν ένα ακόμη… επιχείρημα στην ερώτηση γιατί ποδήλατο!

Στον χώρο της Τεχνόπολης θα στηθούν φέτος τρεις πίστες δοκιμών, μία για ποδήλατα πόλης και ηλεκτρικά, μία για ποδήλατα βουνού και μία για ποδήλατα δρόμου, με στόχο ο επισκέπτης να μπορεί να δοκιμάσει και να χαρεί ποδήλατα.

Ειδικά για τα παιδιά, θα υπάρξουν δραστηριότητες μέσα από τις οποίες θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τη χαρά του ποδηλάτου, τη σημασία του ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και αναψυχής, και τη σημασία της σωστής διατροφής και της ήπιας άσκησης.

Το workshop με θέμα «Cycle Logistics» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και θα αναδείξει το θέμα επιχειρηματικότητα και ποδήλατο και ειδικά αυτό των μεταφορών με ποδήλατα στα κέντρα των πόλεων.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε την καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα «Skirt Ride» –ειδικά για κυρίες– που φέτος θα υλοποιηθεί στον πρώτο ποδηλατόδρομο της Αθήνας και αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Athens Bike Festival και του Pepper 96,6 με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.

Η βόλτα έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία του ποδηλατοδρόμου της πόλης και να δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψει κάποιος τη χαρά να ποδηλατείς με άνεση και ασφάλεια σε έναν ποδηλατόδρομο!

Το 6o Athens Bike Festival αποτελεί μια συνδιοργάνωση του ποδηλατικού περιοδικού ΜΒike και της Τεχνόπολις, και θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη.

Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα δράσεων στο www.bikefestival.gr

Πηγή: 
http://www.kathimerini.gr/830473/article/politismos/polh/treis-hmeres-gemates-podhlato-sto-kentro-ths-polhs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου