Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Η Καρδίτσα γίνεται η ποδηλατούπολη που λείπει από την Ελλάδα!

Η Καρδίτσα φαίνεται να έχει βάλει στο μυαλό των κατοίκων της ότι η χρήση ποδηλάτου κάνει κάλο. Πρέπει να το δοκιμάσεις και εσύ!


Η Καρδίτσα είναι μία από τις πιο εξευρωπαϊσμένες πόλεις της Ελλάδος. Στέκεται ως το διαμάντι καινοτομίας στο χώρο της ποδηλασίας σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδος.

Σήμερα, στον δήμο Καρδίτσας το δομημένο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων έχει μήκος 7.300 μ. στον αστικό ιστό και άλλα 10.500 μέτρα περιαστικό δίκτυο αποτελούμενο από ποδηλατόδρομο που συνδέει την πόλη με το δημοτικό διαμέρισμα του Παλαιοκλησίου μήκους 7 χιλιομέτρων και τον περαστικό ποδηλατόδρομο που έχει μήκος 3,5 χιλιόμετρα.

Οι διαδρομές αυτές είναι κατάλληλες και για βόλτες με φίλους, αλλά και τους ανθρώπους που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους και δεν προτιμούν τη χρήση του αυτοκινήτου.

Ο περιαστικός ποδηλατόδρομος, ξεκινά από το ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού και μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής- Υδατόπυργος, περιοχή Αγ. Μηνά, Ανάχωμα- καταλήγει στο δάσος της Παπαράντζας και το μεγαλύτερο τμήμα της είναι μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Ότι πρέπει, δηλαδή, για τουριστική βόλτα στη περιοχή και μία ωραία εξόρμηση στη φύση. Βλέπεις όταν όλη η πόλη κυκλοφορεί με ποδήλατο υπάρχει και ελάττωση του καυσαερίου και καθαρή ατμόσφαιρα, ακόμα και στο κέντρο της.


Γίνονται προσπάθειες, μέσω του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, για την επέκταση του αστικού δικτύου κατά 700 μέτρα με νέο ποδηλατόδρομο στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου.

Σημαντικό σε όλα αυτά είναι και το απολύτως σύγχρονο σύστημα μίσθωσης ποδηλάτωνπου είναι σε όλους, κατοίκους και τουρίστες, άμεσα διαθέσιμο. Με μία ηλεκτρονική κάρτα easybike, παίρνεις το ποδήλατό σου και το επιστρέφεις μετά από όσο χρόνο επιθυμείς σε έναν από τους ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς μίσθωσης.

Η Καρδίτσα φαίνεται να έχει το ποδήλατο στη παράδοσή της. Φαίνεται ότι, σχεδόν, κάθε οικογένεια έχει το δικό της ποδήλατο και ότι, στις περισσότερες, υπάρχουν ποδήλατα για κάθε μέλος.

Στους δρόμους θα δεις και παλιά ποδήλατα, πέρα από τα μοντέρνα, υπογραμμίζοντας τη παράδοση των καρδιτσιωτών με τη ποδηλασία.

Υπολογίζεται ότι στη πόλη κυκλοφορούν περίπου 20.οοο ποδήλατα. Περισσότερα από κάθε άλλη πόλη στην Ελλάδα, αλλά και ανταγωνιστικός αριθμός με άλλες Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις που το ποδήλατο είναι μέσο κυκλοφορίας.

Πηγή:
https://www.neolaia.gr/2019/01/14/podilato-karditsa-boltes-2019-ouaou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου