Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Σε Δημαρχείο, Μουσικό Γυμνάσιο, πάρκο ΚΑΠΗ και Μύλο Μασούρα θα τοποθετηθούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου ΑλεξανδρούποληςΟ Δήμος Αλεξανδρούπολης παρέλαβε 8 συμβατικά και 8 ηλεκτρικά ποδήλατα ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση με την υποστήριξη του κατάλληλου λογισμικού, στο πλαίσιο του έργου «Green Urban Territories – Better Place to Live» (Πράσινες αστικές εδαφικές περιοχές-Καλύτερος τόπος για να ζήσεις) με ακρωνύμιο GUT-BPL.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG V-Α ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2014-2020 του άξονα Προτεραιότητας 2 «Βιώσιμη Κλιματική Προσαρμογή διασυνοριακής προσαρμογής». Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Σβίλεγκραντ.

Στο έργο σαν εταίροι συμμετέχουν οι Δήμοι Λιούμπιμετς, ο Δήμος Βόλβης και η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε., μέλος της οποίας είναι και Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση των οικοσυστημάτων της διασυνοριακής περιοχής μέσω ενός κοινού μηχανισμού για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και την υιοθέτηση διασυνοριακών πράσινων πρωτοβουλιών που σχετίζονται με αυτό.

Με την προμήθεια ηλεκτρικών και κοινών ποδηλάτων με τη λειτουργία τους μέσω ηλεκτρονικού συστήματος δίνεται στους πολίτες η ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ή κοινό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι συγκεκριμένα προκειμένου να είναι εύκολη η λειτουργία και η συντήρησή τους.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε τέσσερα σημεία εντός του αστικού ιστού (Δημαρχείο, Μουσικό Γυμνάσιο, πάρκο ΚΑΠΗ, Μύλος Μασούρα) ώστε να διευκολύνουν τους δημότες στις μετακινήσεις τους.

Πηγή: 
https://www.evros24.gr/se-dimarcheio-moysiko-gymnasio-parko-k/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου