Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Το πιο καινοτόμο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στον κόσμο!

Η πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, πρόκειται να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό και αποδοτικό σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων που θα προσφέρει ποδήλατα εξοπλισμένα με ταμπλέτες που θα τρέχουν λογισμικό Android και GPS. Ο εξοπλισμός αυτός θα επιτρέπει στους αναβάτες να προγραμματίζουν τις διαδρομές τους με το ποδήλατο και να τις συνδυάζουν για παράδειγμα με το μετρό.


Η ολοκληρωμένη υπηρεσία Cykel DK θα παρέχει ζωντανή πληροφόρηση για δρομολόγια, εισιτήρια, διαθεσιμότητα ποδηλάτων και ύπαρξη σταθμών ενοικίασης σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Το σύστημα θα περιλαμβάνει 1260 ποδήλατα, 65 σταθμούς και η υπηρεσία θα διατίθεται καθόλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Για να ξεκλειδώσουν ένα ποδήλατο, οι χρήστες χρειάζονται μόνο την πιστωτική του κάρτα. Οι τουρίστες θα επιβαρύνονται με κάτι λιγότερο από τρία Ευρώ ανά ώρα.

Το Cykel DK θα ενταχθεί και στην υπηρεσία σιδηροδρόμων της Δανίας, όπως ήδη συμβαίνει στη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.Ωστόσο, στη Δανία θα είναι το πρώτο που θα προσφέρει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο και σύστημα πλοήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου