Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Τέρμα το πετάλι στις ανηφόρες

Πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο νέο για τους φαν του ποδηλάτου. Η κατά τα άλλα απολαυστική διαδρομή πάνω στους δύο τροχούς, γίνεται ανυπόφορη όταν εμφανίζεται μια μεγάλη ανηφόρα. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα βρήκαν οι Νορβηγοί, οι οποίοι δημιούργησαν το πρώτο... ασανσέρ ποδηλάτων.

Η πρωτοποριακή ιδέα έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις, αφού έχει μεταφέρει πάνω από 200.000 ποδηλάτες στην κορυφή μιας πραγματικά κουραστικής ανηφόρας 150 μέτρων. Η ιδέα για την δημιουργία αυτού του ξεχωριστού ασανσέρ προέκυψε από έναν ποδηλάτη που έκανε την συγκεκριμένη διαδρομή κάθε μέρα, εδώ και αρκετά χρόνια.

Μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια από την πρόταση του ποδηλάτη, η υλοποίηση της ιδέας του είναι γεγονός. Οι ποδηλάτες πλέον δεν χρειάζεται να ιδρώσουν για να ανεβούν στην κορυφή της ανηφόρας. Το μόνο που πρέπει να κάνουν, είναι να τοποθετήσουν το ένα τους πόδι πάνω στον μηχανισμό που τους «σπρώχνει» προς τα πάνω.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, το νέο ασανσέρ της περιοχής έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων, πέρα από τους ποδηλάτες, αφού μητέρες με καροτσάκια και παιδιά με πατίνια το χρησιμοποιούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το πρώτο ασανσέρ ποδηλάτων:

Πηγή:
http://www.iefimerida.gr/news/181363/terma-petali-stis-anifores-irthe-proto-asanser-gia-podilata-eikones-vinteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου