Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ποδη-λαδο-βόλτα την Κυριακή σε λιοτρίβια της Καλαμάτας


Το τερπνό με το ωφέλιμο αποφάσισαν να συνδυάσουν οι «ΑΜΗΧΑΝΟΙ» Ποδηλάτες Μηχανικοί Καλαμάτας, μια μικρή ομάδα από ερασιτέχνες ποδηλάτες με αγάπη στο βουνό. Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από περίπου 3 χρόνια, από ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, με κύριο σκοπό τη διασκέδαση που προσφέρει η ορεινή ποδηλασία, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα γνώρισαν τον Ταΰγετο από άλλη οπτική γωνιά. 

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους (όχι μόνο στους μηχανικούς της Καλαμάτας) και τα μέλη της σκοπεύουν, μέσα από το ποδήλατο, να γνωρίσουν και άλλα βουνά εκτός του Ταϋγέτου, αλλά και κόσμο που αγαπάει τη φύση και το ποδήλατο. 

Η ομάδα είχε φέτος μια κοινή ιδέα. Αποφασίστηκε να οργανώσουν μία απλή ποδηλατική βόλτα στα όρια της Καλαμάτας. Σκοπός, όπως μας εξήγησε ένα από τα μέλη της, είναι ποδηλατώντας να αναδείξουμε το ανεκτίμητο προϊόν του ελαιολάδου που μας προσφέρει η φύση, αλλά και την ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, μέσα από μια διαδρομή που θα ξεκινά από το Ιστορικό Κέντρο και θα καταλήγει στο χώρο των βιολογικών προϊόντων της Λαϊκής Αγοράς της Καλαμάτας. 

Στόχος είναι στο μέλλον να επεκταθούμε σε παρόμοιες βόλτες και στους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας, αναδεικνύοντας, πέρα από το ελαιόλαδο και τους ελαιώνες, τις συγκεκριμένες περιοχές.

Η εκκίνηση της πρωτότυπης αυτής δράσης θα δοθεί στις 10.00 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής από την πλατεία Όθωνος. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το ελαιοτριβείο Πετρόπουλου, όπου θα δουν λιθάρια και παλαιά εξαρτήματα ελαιοτριβείων, θα ξεναγηθούν στο χώρο του Ινστιτούτου Ελαίας και θα ενημερωθούν για το ελαιόλαδο, θα χρησιμοποιήσουν τον παραλιακό ποδηλατόδρομο προς τη Δυτική Παραλία και από εκεί θα χρησιμοποιήσουν την Αθηνών για να επισκεφθούν τα ελαιοτριβεία Δημητρακόπουλου και Τσαούση, καθώς και τους ελαιώνες στο Ξηροκάμπι Λεΐκων, ενώ θα «τερματίσουν» στο χώρο των βιολογικών προϊόντων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (για κέρασμα τοπικών εδεσμάτων). 

Το μήκος της διαδρομής έχει υπολογιστεί σε 17 χλμ. περίπου και ο χρόνος που θα απαιτηθεί είναι τρεις ώρες περίπου. 

Χορηγοί της ποδηλαδοβόλτας είναι τα αρτοποιεία Παπαδάκου, το Τυροκομείο Αδαμόπουλος, το Κρεοπωλείο Κουταβάς, το Παστέλι Χριστόπουλος, η BIOVIN TSAVOLAKIS WINE, ο dk design, οι φωτοτυπίες Βιγκόπουλος, το FREEMOTION και το Βasement, ενώ χορηγοί επικοινωνίας: Microradio.eu, Best FM 97.3, Παλμός, Έμφαση, Life.

Πηγή:
http://www.tharrosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου