Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η Ford παρουσίασε δύο "έξυπνα" ηλεκτρικά ποδήλατα


Σε μια απόπειρα να συνδέσει το όνομά της και με άλλα μεταφορικά μέσα πέραν των αυτοκινήτων, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Ford, παρουσίασε στην έκθεση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, δύο μοντέλα "έξυπνων" ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Σύμφωνα με το BBC, τα δύο ηλεκτρικά ποδήλατα με τις ονομασίες MoDe:Me και MoDe:Pro διαθέτουν ηλεκτροκίνητη μηχανή ισχύος 200 Watt η οποία ενεργοποιείται από μια μπαταρία που προσφέρει αυτονομία 9 ωρών και μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα που αγγίζει τα 25 χιλιόμετρα την ώρα.

 Η "εξυπνάδα" των ποδηλάτων της Ford έγκειται στο ότι και τα δύο διαθέτουν οπίσθιους αισθητήρες που ειδοποιούν τον αναβάτη, μέσω δόνησης στις χειρολαβές, όταν ένα άλλο όχημα πλησιάζει με ταχύτητα κατά πάνω τους, ώστε να κάνουν έγκαιρα μανούβρα για να αποφύγουν την σύγκρουση. Παράλληλα όταν οι αισθητήρες αντιληφθούν κίνδυνο ενεργοποιούν φώτα και άλλες σημάνσεις ώστε να κάνουν ορατό το ποδήλατο.


Τα MoDe:Me και MoDe:Pro, επιπρόσθετα, συνδέονται και με μια ειδική εφαρμογή που εκτός από οπτικές σημάνσεις για την αποφυγή ατυχημάτων, παρέχουν στον αναβάτη οδηγίες πλοήγησης στην πόλη μέσω GPS μεταφέροντας δονήσεις στην αριστερή ή ή τη δεξιά χειρολαβή όταν πρέπει να στρίψει καθοδηγώντας την πορεία προς τον προορισμό του. Μέσω της εφαρμογής για smartphone MoDe:Link app, ο αναβάτης μπορεί επίσης να παίρνει πληροφορίες για τον καιρό και την κίνηση στην πόλη. 


Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμα γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσουν ή η τιμή των έξυπνων ποδηλάτων της Ford.

Πηγή:
http://www.lifo.gr/now/digital-life/61892

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου