Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ένα οικονομικό ηλεκτρικό ποδήλατο για τις αστικές μετακινήσεις


Το Sondors THIN είναι ένα από τα πιο προσιτά, αλλά και όμορφα ποδήλατα ηλεκτρικά ποδήλατα της αγοράς και έχει ενθουσιάσει το κοινό του Indiegogo.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν μία καλή επιλογή για άνετες μετακινήσεις μέσα στην πόλη, όμως το μειονέκτημά τους είναι το υψηλό κόστος. Ο Στορμ Σόντορς επιχειρεί να ανατρέψει τα δεδομένα λανσάροντας για μία ακόμη φορά ένα φτηνό, ελαφρύ ποδήλατο με αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Το Sondors THIN είναι ένα από τα πιο προσιτά, αλλά και όμορφα ηλεκτρικά ποδήλατα της αγοράς, με τιμή στα 664 δολάρια/597 ευρώ για τις αποστολές στην Ευρώπη (για τη Βόρεια Αμερική η τιμή πέφτει στα 499 δολάρια/449 ευρώ). Ο δημιουργός του είχε λανσάρει άλλο ένα μοντέλο στο Indiegogo πριν από έναν χρόνο και κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των έξι εκατ. δολαρίων, καθιστώντας την καμπάνια του τη δεύτερη πιο επιτυχημένη στην ιστορία της συγκεκριμένης πλατφόρμας crowdfunding. Το νέο μοντέλο του Στορμ Σόντορς είναι ελαφρύτερο από το προηγούμενο, έχει μικρότερες ζάντες, λεπτότερα λάστιχα και αναβαθμισμένη μπαταρία.


Το καινούργιο ποδήλατο ενδείκνυται για όσους θέλουν να μετακινούνται με άνεση μέσα στην πόλη. Το πλαίσιό του αποτελείται 100% από αλουμίνιο και ζυγίζει μόλις 1,9 κιλά, με το συνολικό βάρος να ξεπερνά ελάχιστα τα 17 κιλά. Η μπαταρία του χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με αυτή που χρησιμοποιεί το Model S της Tesla και παρέχει αυτονομία από 32 χιλιόμετρα (μόνο με τη χρήση του κινητήρα) έως 48-80 χιλιόμετρα (μεικτή χρήση με πετάλι και κινητήρα) ανάλογα με το βάρος του ποδηλάτη και το τερέν στο οποίο κινείται. Κυκλοφορούν δύο μοντέλα με διαφορετικούς κινητήρες: ένα με 350W για τις ΗΠΑ και ένα με 250W για την ΕΕ. Η τελική ταχύτητα του ποδηλάτου φτάνει τα 32 χιλιόμετρα την ώρα.

Η καμπάνια του Sondors THIN στο Indiegogo βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της, καθώς απομένουν μόλις δύο ημέρες για τη λήξη. Η απήχησή της ήταν σαφώς μικρότερη από την αντίστοιχη προηγούμενη καμπάνια, όμως παραμένει εντυπωσιακή: περίπου 1.400 υποστηρικτές και άντληση περίπου 900 χιλιάδων δολαρίων (810 χιλιάδες ευρώ), με αρχικό στόχο χρηματοδότησης τα 100 χιλιάδες δολάρια (90 χιλιάδες ευρώ).


Πηγή:
http://www.protothema.gr/city-stories/article/561690/ena-oikonomiko-ilektriko-podilato-gia-tis-astikes-metakiniseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου