Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Γύρος του κόσμου με e-bike!


Η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα τουρισμού είναι γεγονός και αποτελεί πόνημα μιας ομάδας σπουδαστών του πανεπιστημίου εφαρμοσμένης τεχνολογίας του Eindhoven, στην Ολλανδία. Απώτερος στόχος; Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες!

Η STORM Pulse όπως είναι το όνομα της, δημιουργήθηκε με γνώμονα την μέγιστη αυτονομία, αποτελώντας την πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα τουρισμού. Στην παρούσα φάση της, έχει μια αυτονομία της τάξεως των 380 χιλιομέτρων, ενώ η ομάδα των φοιτητών που την δημιούργησε πρόκειται να την εξελίξει περαιτέρω, επιτυγχάνοντας ακόμη μεγαλύτερο βεληνεκές με μια φόρτιση. 

Το μεγάλο ατού της STORM Pulse, είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει με ένα μέρος των δώδεκα συνολικά συστοιχιών από μπαταρίες που μπορεί να φέρει, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να αφήνει μερικές για φόρτιση στο σπίτι του ή στο γραφείο του και να κάνει rotation σε αυτές ή να διαμορφώνει το configuration αναλόγως του πεδίου χρήσης.


Δηλαδή για κίνηση στην πόλη δεν χρειάζονται όλες οι συστοιχίες, μειώνοντας έτσι και το βάρος, ενώ αν κάποιος επιθυμεί να κινηθεί σε μεγαλύτερες αποστάσεις, φορτώνει την STORM Pulse με όλες τις μπαταρίες για μέγιστη αυτονομία.

Για τον γύρο του κόσμου φυσικά μιλάμε για full loaded κατάσταση αλλά όπως επισημαίνει η ομάδα, θέλουν η φόρτιση των μπαταριών να γίνεται σε σπίτια ή δημόσια μέρη και όχι σε ειδικούς σταθμούς με προκαθορισμένο πρόγραμμα, έτσι ώστε να αναδειχτεί η βιωσιμότητα ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, στον πραγματικό κόσμο.

Πηγή:
http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Gyros-toy-kosmoy-me-e-bike_108404.asp#photo2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου