Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

«ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια», 22 και 23 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους



Η Active Hellas Κοιν.Σ.ΕΠ. συνδιοργανώνει με το Δήμο Θεσσαλονίκης διήμερη δράση κυκλοφοριακής αγωγής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στις 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2017 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα 1.200 τμ., παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών, με επαρκή γνώση οδήγησης ποδηλάτου, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν με βιωματικό τρόπο τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να αναγνωρίζουν τα σήματα που αφορούν τη διακίνηση των τροχοφόρων, να “διαβάζουν” τους κινδύνους που παραμονεύουν στο δρόμο και πώς να τους αποφεύγουν, να σχεδιάζουν ασφαλείς διαδρομές, να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες. Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν εγκεκριμένα ποδήλατα, εξοπλισμό και κράνη που πληρούν τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την ενωσιακή και την εθνική νομοθεσία.

Η δράση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με ενέργειες δεξιοτεχνίας, διαγωνισμούς, έπαθλα και κληρώσεις.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής για την ορθή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στο αστικό περιβάλλον, «ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια», το οποίο υλοποιείται από την Active Hellas Κοιν.Σ.ΕΠ. καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και έχει την έγκριση ενημερωτικών παρεμβάσεων στα σχολεία της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Τη δράση στηρίζουν: ΔΕΘ-HELEXPO, INTERAMERICAN, ORIENT BIKE, DRIVE CAR RENTAL COMPANY, DANSPORT

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ3, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9, 102 FM, 958 FM,

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του διημέρου αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής, στην ιστοσελίδα www.activehellas.gr
                                        
                                                               Πηγή:
http://www.ert.gr/ert3/thessaloniki/podilatizo-asfalia-22-ke-23-septemvriou-stin-platia-aristotelous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου