Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

5 καινοτομίες για eBike που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ποδηλασία.


Είναι πάνω από ένας αιώνας που οι άνθρωποι καβαλούν τα ποδήλατά τους, αλλά δεν έχει παρά μόνο λίγα χρόνια, που οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν φέρει την δυνατότητα να γίνει μια ραγδαία αύξηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων, κάνοντάς τα πιο φτηνά, πιο φιλικά προς το περιβάλλον και πιο βολικά ως τρόπο μετακίνησης.

Είμαστε οπαδοί της τεχνολογίας και όταν αυτή προσφέρεται ώστε το ηλεκτρικό ποδήλατο να γίνει πιο οικονομικό και πιο ευχάριστο ώστε να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν ως μέσο μεταφοράς, τότε θα το προβάλλουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο συγκεντρώσαμε σε μια λίστα 5 νέες τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά ποδήλατα που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την επανάσταση σήμερα!

1) The Evelo Omni Wheel



Αντικαθιστώντας τον μπροστά τροχό του ποδηλάτου σας με τον τροχό Evelo Omni Wheel μπορείτε να έχετε πολλά από τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου. Μια ώθηση μέχρι και 30 χλμ καθώς κάνετε πετάλι. Με μια φόρτιση, αναλόγως της μπαταρίας που έχει επιλεχθεί, ο Omni Wheel έχει αυτονομία από 25 μέχρι 65 χιλιόμετρα. Οι τροχοί για την μετατροπή αυτή αναμένονται να αρχίσουν να κυκλοφορούν την άνοιξη και η τιμή τους είναι από τα 1000€-1300€.
Περισσότερες πληροφορίες: http://omni.evelo.com

2) Copenhagen Wheel



Παρά το όνομά του, εξελίχθηκε στο ΜΙΤ και προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες με το Evelo Omni Wheel. Αντικαθιστά τον πίσω τροχό του ποδηλάτου και ενσωματώνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ για να πολλαπλασιάσει την δύναμη που παράγετε με το πετάλι από 3 έως 10 φορές. Έρχεται με μια εφαρμογή για smartphones που επιτρέπει τους χρήστες να φέρουν στα μέτρα τους τον τροχό, μέσω ρυθμίσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να το δοκιμάσουν στο ΜΙΤ. Οι πρώτες παραγγελίες αναμένετε να αρχίσουν να παραδίδονται κάπου στα μισά της άνοιξης. Η τιμή του είναι στα 950€.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.superpedestrian.com

3) Visiobike



Σχεδιάστηκε έχοντας σαν κύρια μελήματα την εμφάνιση και την απόδοση. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να έχει κάτι ξεχωριστό. Πέρα όμως από την ενίσχυση κατά το πεταλάρισμα, το Visiobike διαθέτει και λειτουργίες που σχεδιάστηκαν ώστε να κρατάει τους χρήστες ασφαλείς, όπως ο κωδικός PIN για να δουλέψει αλλά και η καταγραφή γεγονότων κατά το ατυχές συμβάν ενός ατυχήματος. Αν και η τιμή του είναι πολύ αλμυρή -περίπου 5000€- ο CEO της εταιρίας ελπίζει ότι μέσω της καμπάνιας στο IndieGogo ότι θα μειωθεί η τιμή. Τα πρώτα μοντέλα αναμένονται τον Αύγουστο.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.visiobike.com

4) Dutch Solar Cycle



Το εργαστήριο Solar Application εφηύρε έναν τρόπο ώστε να τροφοδοτήσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με την βοήθεια των ηλιακών ακτίνων. Οι τροχοί είναι καλυμμένοι από ηλιακά πάνελ, τα οποία παίρνουν τις ηλιακές ακτίνες και τις μετατρέπουν σε ηλεκτρισμό ο οποίος αποθηκεύεται σε μια μπαταρία. Απευθύνεται σε χρήστες οι οποίοι είναι πολύ τεμπέληδες ώστε να βάζουν το ποδήλατο να φορτίζει, ή σε αυτούς που θέλουν να έχουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο όσο πιο φιλικό προς το περιβάλλον γίνεται. Η εταιρία ήδη έχει ενσωματώσει την τεχνολογία της σε ποδήλατα τρίτων κατασκευαστών, αλλά σε βάθος τριετίας αναμένεται να φτιάξουν και αποκλειστικά δικό τους ηλιακό ποδήλατο. Αυτό που κάνει ξεχωριστή αυτή την πρόταση είναι οι αρθρωτές ηλιακές κυψέλες που μπορούν να διαμορφωθούν σε οποιαδήποτε διεύθυνση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάρα πολλές εφαρμογές και όχι μόνο στο ποδήλατο.
Περισσότερες πληροφορίες: http://electricbikereport.com/

5) Bosch Mid Drive System



Αρκετά διαδεδομένο σύστημα στην κεντρική Ευρώπη, που περιλαμβάνει ένα μοτέρ, κιβώτιο ταχυτήτων, ελεγκτές και αισθητήρες που συνεργάζονται όλα μαζί για να προσφέρουν μια ομαλή και αποτελεσματική βόλτα. Η μπαταρία έχει αυτονομία μέχρι και 80 χιλιόμετρα πριν χρειαστεί επαναφόρτιση. Το πακέτο ολοκληρώνει μια κονσόλα με οθόνη που επιτρέπει στον αναβάτη να βλέπει την ταχύτητά του, να ρυθμίσει το ποσοστό υποβοήθησης ενώ παράλληλα παρακολουθεί το επίπεδο της μπαταρίας.
Περισσότερες πληροφορίες: http://newwheel.net/

Πηγή
:http://sela.gr/5-kainotomies-poy-mporoun-na-allaxoun-ta-ebikes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου