Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Τα αυτόνομα ποδήλατα της Ofo "σήκωσαν" 866 εκατ. δολάρια από Alibaba και Ant Financial!


Η Alibaba ηγήθηκε μιας ιδιαίτερα εντυπωσιακής σε κεφάλαια διαδικασίας χρηματοδότησης της Οfo, μιας Κινεζικής εταιρείας κοινόχρηστων ποδηλάτων με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, με την ενεργή συμμετοχή της Ant Financial αντλήθηκαν κεφάλαια συνολικού ύψους 866 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι σήμερα, η ofo έχει καταφέρει να σηκώσει συνολικά περίπου $2,4 δισεκατομμύρια, γεγονός που την φέρνει στην πρώτη δεκαπεντάδα παγκοσμίως όσων επιχειρήσεων υποστηρίχτηκαν από εταιρείες venture capital, όπως λ.χ. των Uber, Airbnb, Didi Chuxing και Lyft.

To νεωτεριστικό στοιχείο στη περίπτωση της Ofo είναι ότι τα κοινόχρηστα ποδήλατα έχουν πάνω τους έναν μηχανισμό εντοπισμού και κλειδώματος / ξεκλειδώματος μέσω App και δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν σε κάποιον σταθμό, όπως συνηθίζεται, με τον χρήστη να τα αφήνει και να τα παραλαμβάνει στην κυριολεξία όπου τον βολεύει.

H Ofo ξεκίνησε από το Πεκίνο το 2014 και πλέον έχει επεκταθεί σε πολλές χώρες σε όλες τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου όπου και είναι και η πρώτη Startup που προσφέρει κοινόχρηστα ποδήλατα χωρίς σταθμό.

Πάνω από 10 εκατ. κίτρινα ποδήλατα είναι διαθέσιμα μέσω της πλατφόρμας της Ofo, σε πάνω από 20 χώρες και 250 πόλεις και πάνω από 200 εκατ. χρήστες να πληρώνουν 1 δολ. την ώρα για τα ποδήλατα.

Πηγή:
https://emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου