Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ορθοπεταλιές με προορισμό την Levanger


Μια εταιρεία από την Θεσσαλονίκη «τρέχει» το 3ο κατά σειρά project ανάπτυξης ενός σύστηματος κοινοχρήστων ποδηλάτων στη μακρινή Νορβηγία - μετά την πρωτεύουσα Όσλο και το Bergen. H Levanger είναι μια μικρή καλοφτιαγμένη πόλη στο κέντρο της Νορβηγίας. Έχοντας πληθυσμό 20 χιλιάδων κατοίκων καταλαμβάνει την 58η θέση στη λίστα των πόλεων της χώρας. 

Οι κάτοικοι της κυκλοφορούν και με ποδήλατα και μια ελληνική εταιρεία – που η βάση της εξακολουθεί να είναι η Θεσσαλονίκη- ανέλαβε πρόσφατα την ανάπτυξη αυτοματοποιημένης λειτουργίας για κοινόχρηστα ποδήλατα. 

Όπως διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση: «Η ελληνική εταιρία BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας ανάπτυξης συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων για την πόλη Levanger της Νορβηγίας. Πρόκειται για την 3η πόλη της Νορβηγίας που αναπτύσσει σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων μετά την πρωτεύουσα Όσλο και το Bergen. 

Η ανάπτυξη του συστήματος θα γίνει σε συνεργασία με την Νορβηγική εταιρία που ανέλαβε την ανάπτυξη του συστήματος ποδηλάτων του Όσλο, ενώ το σύνολο του λογισμικού αυτοματοποίησης του συστήματος και των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, θα το αναλάβει η ελληνική εταιρία».

Η ΒRΑΙΝΒΟΧ είναι γνωστή στην χώρα μας από τις προσπάθειες της στο bike sharing. Πρόκειται για μια εταιρία που γεννήθηκε το 2008 μέσα στην οικονομική κρίση και κατασκευάζει καινοτόμα συστήματα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων που εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Με 2.000 ποδήλατα και 100 σταθμούς κατάφερε να εγκαταστήσει τις καινοτόμες τεχνολογίες της σε περισσότερες από 30 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο υπό την εμπορική ονομασία EasyBike και τώρα επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ευρώπη προωθώντας λύσεις διαμοιραζόμενης μετακίνησης (shared mobility). 

Η BRAINBOX, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF), είναι η μοναδική εταιρία από την Νοτιοανατολική Ευρώπη που συμμετέχει στο PEBSS, ένα παγκόσμιο σύνδεσμο κατασκευαστών για λύσεις διαμοιραζόμενης μετακίνησης.

Πηγή:
https://www.protothema.gr/city-stories/article/779070/orthopetalies-me-proorismo-tin-levanger/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου