Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Δελτίο Τύπου - Δωρεάν σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Κατερίνης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων
στον Δήμο Κατερίνης

 

Στην εγκατάσταση συστήματος αυτόματης δωρεάν μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων δημόσιας χρήσης προχωρά ο Δήμος Κατερίνης.

Στα πλαίσια της πράξης «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Κατερίνης» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020» υπεγράφη, σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, από τον Δήμαρχο του Δήμου Κατερίνης, κο Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναδόχου εταιρίας BrainBox Α.Ε., κο Γεώργιο Βουλγαρούδη και τον Project Manager Μικροκινητικότητας της BrainBox Α.Ε. κο. Κλεόβουλο Θεοτόκη, η πρώτη σύμβαση στη Μακεδονία σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η εγκατάσταση  αυτόματου συστήματος μίσθωσης κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων. 

 

Φωτογραφία 1: Από τα αριστερά προς τα δεξιά ο κος. Δημήτρης Μορφακίδης, ο κος Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ο κος Γεώργιος Βουλγαρούδης και ο κος Κλεόβουλος Θετοκόκης κατά την υπογραφή της σύμβασης.


Πιο συγκεκριμένα θα εγκατασταθούν:

  • Σαράντα πέντε (45) ηλεκτρικά ποδήλατα για χρήση εντός πόλης
  • Τρία (3) ηλεκτρικά ποδήλατα για ΑμεΑ
  • Σαράντα εννέα (49) θέσεις κλειδώματος και φόρτισης των κοινόχρηστων ποδηλάτων, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης

 

Φωτογραφία 2: Από τα αριστερά προς τα δεξιά απεικονίζονται με τη σειρά ο κος Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο κος Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο κος Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, ο κος Γεώργιος Βουλγαρούδης και ο κος Δημήτρης Μορφακίδης

       

 

Η προμήθεια, ανάπτυξη και εγκατάσταση του συστήματος θα γίνει από την εταιρεία BrainBox Α.Ε. που διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο κοινοχρήστων ποδηλάτων στην Ελλάδα με περισσότερα από 5.500 ποδήλατα σε 55 πόλεις.

Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Κατερίνης και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Η χρήση του συστήματος γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση mobile εφαρμογής, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε iOS και Android το προσεχές διάστημα.

Η εταιρεία BrainBox A.E., με την πολυετή εμπειρία και την εξειδικευμένη γνώση στη διαχείριση στόλων ποδηλάτων, θα αναλάβει για 1 χρόνο την καθημερινή διαχείριση του συστήματος και την τεχνική υποστήριξη για το 1ο έτος λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου