Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Πετυχημένος ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Μολύβου


Συνδιοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και τον δήμο Λέσβου, με την υποστήριξη του «Lesvos ride».

Πετυχημένη θεωρείται η φετινή διοργάνωση του 2ου Ποδηλατικού Γύρου Μολύβου που συνδιοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και τον δήμο Λέσβου, με την υποστήριξη του «Lesvos ride».

Σε ένα μοναδικό φυσικό και δομημένο περιβάλλον, ποδηλάτες από όλη την Λέσβο αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος και την Τουρκία, έκαναν μια διαδρομή μέσα στα μοναδικά σοκάκια του Μολύβου, κάτω από το μαγευτικό σαλκίμι, ανάμεσα σε πολύχρωμες αυλές, παραδοσιακά αρχοντικά, δίπλα από πέτρινες κρήνες και πολιτιστικά μνημεία, μέσα από το ιστορικό κέντρο με τα μαγαζιά, τις ταβέρνες και τα κρεμαστά μπαλκόνια τους, και το παραδοσιακό λιμάνι.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Μολύβου με τέσσερις κατηγορίες αγωνιζομένων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μετά το τέλος της μεγάλης διαδρομής και μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων ακολούθησαν οι κατηγορίες των παίδων από 12 έως 15 ετών και των «μίνι» για παιδιά μέχρι 11 ετών.

Παιδιά όλων των ηλικιών με την συμμετοχή τους απέδειξαν την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους για τον αγώνα και το ποδήλατο «ως όχημα των ιδεών της ανεξαρτησίας, της ευθύνης και της ισορροπίας».

Ο πρόεδρος του φορέα, Νικόλαος Μόλβαλης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης. Όπως χαρακτηριστικά είπε «δύο ρόδες μας ταξίδευσαν σήμερα, μας γέμισαν χαρά, θέαμα και όμορφες εμπειρίες. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας, μέσω τέτοιων δράσεων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας και συγχρόνως στο εγχείρημα που υλοποιεί ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προώθηση και προβολή του νησιού ως ένας μοναδικός προορισμός».

Πηγή:
ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=419654&catID=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου