Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Halfbike: ένα “όρθιο” ποδήλατο ιδανικό για την πόλη

Το ποδήλατο, ή μάλλον τρίκυκλο, Halfbike συνδυάζει την ποδηλασία με το τρέξιμο αποτελώντας ένα μέσο γρήγορης και ευχάριστης μετακίνησης στην πόλη.

Το Halfbike, δημιούργημα των σχεδιαστών του Kolelinia Lab συνδυάζει την κλασσική ποδηλασία με πεντάλ με την πλοήγηση από όρθια θέση, όπως γίνεται με τα οχήματα τύπου Segway.

Η όρθια θέση παρέχει καλύτερη ορατότητα και άριστη δυνατότητα ελέγχου. Ο ποδηλάτης στρίβει προς την επιθυμητή κατεύθυνση απλώς γέρνοντας το κορμί του.

Όπως θα δείτε και στο video, το Halfbike μετατρέπεται σε προέκταση του ανθρώπινου σώματος και επιτρέπει στον ποδηλάτη κυριολεκτικά να κυλήσει πάνω από διάφορες επιφάνειες και ανάμεσα στους πεζούς.

Το “όρθιο ποδήλατο” έχει σχεδιαστεί για να διανύει αποστάσεις από 1,5 ως 5 χιλιόμετρα, αλλά είναι αρκετά μικρό για να μπει στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Χωράει επίσης σε ασανσέρ και είναι αρκετά ελαφρύ για να το μεταφέρουμε από τις σκάλες.

Με άλλα λόγια είναι ιδανικό για τον κάτοικο της πόλης που επιθυμεί μια γρήγορη, εύκολη και προπάντων “πράσινη” μετακίνηση.

Είναι κατά βάση χειροποίητο και η κατασκευή του γίνεται με υλικά και εξαρτήματα υψηλής ποιότητας. Το ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου “κόβεται” με λέιζερ και η συγκόλληση των διαφορετικών μερών γίνεται με το χέρι. Το τιμόνι είναι χειροποίητο από κόντρα πλακέ εμποτισμένο με ρητίνες.


Πηγή:
http://halfbikes.com/
http://www.econews.gr/2014/09/25/podilato-halfbike-117755/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου