Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Αυτή είναι η πιο φιλόξενη πόλη για ποδήλατα!


Η Δανία αποτελεί την πιο φιλόξενη χώρα για τους ποδηλάτες, μπροστά από την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το Βαρόμετρο του 2015 που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλάτου.

Η Δανία ήταν στην κορυφή του καταλόγου και στο πρώτο Βαρόμετρο, το 2013, που αφορούσε τις 27 χώρες που αριθμούσε τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη φετινή κατάταξη να περιλαμβάνει και την Κροατία.

Η Ολλανδία μοιραζόταν την πρώτη θέση με τη Δανία όμως πλέον έχει πέσει δεύτερη. Όπως και στην πρώτη λίστα, ακολουθούν η Σουηδία, η Φινλανδία, η Γερμανία και το Βέλγιο.

Πολλές χώρες έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια: η Σλοβενία κατατάσσεται πλέον 7η από 12η, ενώ το Λουξεμβούργο ανέβηκε στη 13η θέση από τη 19η, η Λιθουανία στην 15η (από 20ή) και η Ισπανία στη 18η (από 23η). Άλλες χώρες ωστόσο έχουν υποχωρήσει, όπως η Ιρλανδία που έπεσε στην 21η θέση (από 14η), η Πορτογαλία που βρίσκεται 27η (από 23η) και η Ελλάδα που κατατάσσεται 24η (από 17η), μαζί με τη Μάλτα.

Τελευταία στον κατάλογο είναι η Ρουμανία. Για την κατάταξη μιας χώρας λαμβάνονται υπ' όψιν πέντε κριτήρια: το ποσοστό του πληθυσμού που συνήθως κυκλοφορεί με ποδήλατο, η ασφάλεια των ποδηλατών, η σημασία που αποδίδεται στον ποδηλατικό τουρισμό, η αγορά νέων ποδηλάτων και η παρουσία ακτιβιστών φίλων του ποδηλάτου.

Πηγή:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/332163

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου