Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Step2Smart: 7ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας Και Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών


  


Στο πλαίσιο της δράσης Step2Smart διοργανώθηκε, από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, το 7ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας και Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου. 


    Το Συνέδριο είχε ως κύριο στόχο να προβάλει τη στρατηγική κατεύθυνση προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, εστιάζοντας σε μείζονα θέματα που συνδέουν την κινητικότητα, την οικονομία και το περιβάλλον της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Ειδικότερα, επίκεντρο του Συνεδρίου αποτέλεσαν η αποφασιστικότητα για την στήριξη των ΣΒΑΚ, η επικαιροποίηση των σχεδιασμών και η προσήλωση στην δημιουργία βιώσιμων πόλεων με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και μεταφορικά μέσα φιλικά προς το περιβάλλον. 

    Μέσα από τις εισηγήσεις των ομιλητών παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες προκλήσεις και εξελίξεις σχετικά με την προώθηση της βιώσιμη κινητικότητας και των ευφυών συστημάτων, αλλά και οι ευκαιρίες ανάπτυξης προς ένα βιώσιμο, έξυπνο και πράσινο περιβάλλον. Επιπλέον, στο πλαίσιο της πράξης Step2Smart, παρουσιάστηκαν οι Πιλοτικές Δράσεις που υλοποιήθηκαν στην Κω, στα Χανιά και στη Λευκωσία.

    Με σημαντικές παρουσίες και παρεμβάσεις ξεκίνησαν οι συνεδρίες στις οποίες αναπτύχθηκαν κρίσιμα θέματα:  1. Πολυτροπικές Μεταφορές, Προκλήσεις και Ευκαιρίες Ανάπτυξης 2. Βιώσιμη Κινητικότητα στην Κύπρο Ευκαιρίες και Προκλήσεις και, 3. Περιβάλλον και Ενέργεια στις Μεταφορές.

    Η ατζέντα της 9ης Δεκεμβρίου, περιελάμβανε τις εξής συνεδρίες:  1.Υποδομές και Συστήματα Πολυτροπικών Μεταφορών 2. Επενδύοντας σε Ευφυή Συστήματα Μεταφορών 3. Δεδομένα Μεταφορών: Το Μέλλον στην Ανάλυση Δεδομένων.

    Η πράξη Step2Smart χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, κατά 85% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.


Πηγές:

https://www.alphanews.live/economy/7o-synedrio-biosimis-kinitikotitas-kai-eyfyon-systimaton-metaforon

https://kos.gov.gr/deltia_typou/oloklirothike-me-epitychia-to-7o-synedrio-viosimis-kinitikotitas-kai-effyon-systimaton-metaforon-sto-plaisio-tis-praxis-step2smart-stin-kypro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου