Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ιπτάμενα ποδήλατα κατασκευάζει ο Αμερικανικός στρατός

Ο Αμερικανικός στρατός κατασκευάζει ιπτάμενα ποδήλατα βασισμένα σε τεχνολογία από χρηματοδοτική καμπάνια.



Τον τελευταίο χρόνο, 451 άτομα συνεισέφεραν μέσα από χρηματοδοτική καμπάνια το ποσό των €89.500 για να δώσουν πνοή στο πρωτότυπο ιπτάμενο ποδήλατο της Malloy. Η ίδια εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι έχει συμβληθεί με έναν εργολάβο του αμερικανικού υπουργείου άμυνας για να κατασκευάσουν το φουτουριστικό ποδήλατο για τον αμερικανικό στρατό.

Κάτω από τον νέο συνεταιρισμό, η Malloy Aeronautics θα ανοίξει γραφεία στο Maryland και θα κατασκευάσει ποδήλατα με την SURVICE Engineering Co, ένα εργολάβο του Υπουργείου Άμυνας, τα οποία θα εργάζονται σαν «τακτικά οχήματα αναγνώρισης.»

Το ιπτάμενο ποδήλατο τοποθετήθηκε στην χρηματοδοτική καμπάνια σαν ένα αξιόπιστο μοτοποδήλατο για τον ουρανό, με δυο μηχανές και βενζινοκινητήρα που μπορεί να αιωρείται.

Ο σχεδιασμός έκτοτε έχει αλλοιωθεί καθώς «η παρούσα τεχνολογία» σήμαινε ότι δεν μπορούσε να κατασκευάσει την συσκευή και να είναι ταυτόχρονα ασφαλής και αρκετά φθηνή για να μπορεί να πωληθεί.

Με την παρούσα του μορφή, το ιπτάμενο ποδήλατο μοιάζει με ένα υπερμεγέθη ελικόπτερο με πολλές μηχανές το οποίο μπορεί να πετάξει κάποιος μαζί του. Διαθέτει ελαφρά μετατοπισμένες μηχανές προκειμένου να συρρικνωθεί το συνολικό του μέγεθος, εντούτοις η εταιρεία δεν έχει κατασκευάσει ένα πρωτότυπο στις πλήρεις διαστάσεις του.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο αμερικανικός στρατός ενδιαφέρεται για το ιπτάμενο ποδήλατο «διότι μπορεί να υποστηρίξει πολλούς σκοπούς» όπως «μεταφορά στρατού πάνω από δύσβατο έδαφος» καθώς και μεταφορά προμηθειών και ταυτόχρονα να χρησιμοποιηθεί σαν ένα αξιόπιστο και αυτόνομο drone.

Το επόμενο βήμα αφορά την κατασκευή του πρωτοτύπου σε πλήρη κλίματα σε συνεργασία με τον στρατό, εντούτοις η Malloy Aeronautics επιμένει ότι εξακολουθεί να είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία και ότι σκοπεύει να κατασκευάσει συσκευές και να τις προωθήσει για εμπορικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Πηγή:
http://www.sigmalive.com/news/scitech/technology/243827/iptamena-podilata-kataskevazei-o-amerikanikos-stratos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου